tisdag 5 maj 2009

Byggsamråd idag

Idag var det byggsamråd på kommunen, jag tillsammans med vår kvalitetsansvarig hade ett möte tillsammans med kommunens handläggare. Det gick mycket smidigt och inga stora saker dök upp, mest en del saker att tänka på:
  • Vattenledningar ska läggas nere i isoleringen under plattan, detta för att golvvärmen inte ska värma upp kallvattnet, med risk för legionella som följd.
  • Det är smart att gjuta in en slang under plattan som kan förses med fläkt om det visar sig att det finns Radon i marken. Det är mycket dyrare att göra det sen. Dessutom ska man se till att täta alla rörgenomföringar genom plattan med gummimuffar för att det inte ska kunna komma upp Radon den vägen.
  • Märk ut ett ställe på plattan där man kan göra ett borrhål för fuktmätning senare, utan att skada golvvärmeledningen.
  • Ett tips var också att sätta in en extra elmätare i proppskåpet för att hålla koll på driftskostnaden, el till värmepump och ventilation etc.
  • Det är krav på brandvarnare vid slutbesiktningen.
  • Det är byggherren (dvs jag) som har ansvar för arbetsmiljön under bygget, därför måste det finnas en arbetsmiljöplan. Göran Persson åkte dit på detta, om ni minns.
    Enligt vår entreprenör så tar Fiskarhedenvillan fram en sådan, så det ska inte vara något problem.
I övrigt så måste vi innan byggstart skicka in bevis på Byggfelsförsäkring och en energibalansberäkning till kommunen innan byggstart, så det blir min prio nu, att jaga in dessa handlingar.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar