onsdag 3 juni 2009

Golvvärmeslang och armering

Idag tittade VVS:arn förbi och drog golvvärmen, en riktigt snacksalig dalmas, men han verkade få allt på rätt plats. När han var klar efter lunch, snabb kille, plockade grabbarna i armeringen, så det börjar arta sig inför gjutningen på fredag. De har också gjort färdigt grunden för garaget sånär som på armeringen, men det borde väl hinnas med imorgon. Vi ökade också tjockleken på frigoliten i garagegrunden, från 100 mm till 200 eller 250 mm (jag vet inte riktigt vad vi kom överens om men ändå). Imorgon kommer KA för att inspektera grunden, själv kan jag inte vara med, jag ska på skolresa med dottern. Jag får åka ut imorgon kväll och fota lite samt prata med KA på telefon.


Armerad grund.


Golvvärmefördelaren. Placerad i väggen mellan badrummet och hallen. Hela golvvärmesystemet är nu satt under tryck och ska förhoppningvis ha kvar samma tryck när VVS:arn kommer tillbaka.


Här ska det placeras ett "Säker vatten"-skåp där vatten till kök och ovanvåning fördelas för att slippa dra många ledningar tvärs över huset från tvättstugan.


Vattenledningarna är dragna under hjärtväggen för att inte ligga tillsammans med golvvärmen och kunna ge upphov till legionella. Inte för långa spikar där bara...


Frigoliten klar i garaget, ett par armeringsmattor utlagda men det saknas en bit i mitten.

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar