söndag 16 augusti 2009

Garaget klart för portmontering

Vi har ju bara köpt åtagande 1 för garaget, dvs stomresning. När åtagande 1 är slutfört ska garaget vara låsbart, dvs dörrar, portar och fönster ska vara monterade. Det finns bara ett litet problem, för att kunna montera portarna måste gipsen monteras i taket och framväggen, tyvärr ingår det i ett åtagande som vi ska utföra. Därför fick vi en lista med saker att göra innan snickarna kan sluföra åtagande 1.
Nu är äntligen allt på listan avbockat och imorgon ska portarna monteras, sedan kan vi fortsätta gipsa väggarna i garaget utan att allt blåser omkring.
Dessutom har svärmor och svärfar rödfärgat så gott som alla panel som snickarna satt på huset och detta är vi mycket tacksamma för.


Listan (lite smått oläslig) helt avbockad.


Taket och framväggen gipsade.


På tredje försöket fick vi ventilationshålet på rätt ställe, tur att det finns spackel...


Sista plåtarna är på plats på garagetaket, så nu kan vi lägga pannorna på plats.


All panel utom längst upp på kupan är rödfärgad.


Denna lilla kompis låg på byggelskåpet, en present från snickarna?

1 kommentar:

  1. Hej, det behövdes 5 personer för att hinna klart hela taket på en dag. Då är vårt garagetak 11m långt och en lutning på 38 grader med en bredd på 7,5m, vilket gör att det blir väldigt mycket tak. Men som sagt med 5 personer så hann vi klart hela taket förutom nockpannorna på en dag. Det går fort framåt för er. Hur många steg har ni köpt på huset? När beräknar ni flytta in?
    /Gabriella

    SvaraRadera